Ένα γλυκάκι εύκολο στη μεταφορά, ατομικό και με πολλές επιλογές, στη ζύμη, στη γέμιση αλλά και στη διακόσμηση!

Το cupcake μπορεί να ναι σοκολατένιο, βανίλια, carrot cake, red velvet, ή όποια συνταγή εσείς προτιμάτε ή έχετε συνηθίσει να φτιάχνετε. Τα λευκά ζυμάρια χρωματίζονται εύκολα με υγρά βρώσιμα χρώματα ή χρώματα σε μορφή πάστας και γίνονται ακόμα πιο παιχνιδιάρικα.

Ζύμη

Μπορείτε να βάλετε στη ζύμη σταγόνες σοκολάτας υγείας, γάλακτος ή λευκής, κομμάτια μπισκότου ή ακόμα και φρούτα, ή να γεμίστε τα cupcakes μετά το ψήσιμο με την ειδική μύτη κορνέ για γέμιση, με γλάσο ή μαρμελάδα.

Στόλισμα

Στολίστε τα cupcakes με κρέμα, βουτυρόκρεμα ή frosting, και διακοσμήστε με λεπτομέρειες από γλάσο, αυγόγλασο, ζαχαρόπαστα ή sprinkles.

Ψήσιμο

Μπορείτε ακόμα να παίξετε με χρωματιστά καραμελόχαρτα, με μοτίβα ή θεματικές παραστάσεις για να γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Προσοχή τα καραμελόχαρτα να ναι κατάλληλα για ψήσιμο. Τα περισσότερα καραμελόχαρτα χρειάζονται ως βάση τα ειδικά ταψάκια για cupcakes ώστε κατά το ψήσιμο να μην χάσουν το σχήμα τους και απλώσουν, ωστόσο υπάρχουν και τα σαγρέ καραμελόχαρτα που κρατάνε το σχήμα τους και μπαίνουν απευθείας στο φούρνο με λαμαρίνα ή απλό ταψί χωρίς ειδικές θέσεις.

Τα cupcakes συνοδεύουν ιδανικά κάθε περίσταση και ιδίως γενέθλια, βάπτιση και bachelor parties.

Tip:  Μην ξεχνάτε τον τρόπο συσκευασίας! Τα κουτιά με παράθυρο , με σχέδια και χρώμα, συμβάλουν στην συνολική εικόνα των γλυκών!