Πλησιάζει εκείνη η εποχή του χρόνου που θέλουμε να νιώσουμε τη μαγεία. Στον δικό μου κόσμο, συναντώ τη μαγεία με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αρώματα βουτύρου και κανέλας,  και έτσι απλά μπαίνουμε σε xmas mood!

Μαμάδες, φιλενάδες, συνάδελφοι μαζευτείτε και οργανωθείτε και όλοι μαζί ψήστε μπισκοτάκια. Βάλτε στο ραδιόφωνο 97,2 που ήδη παίζει Χριστουγεννιάτικα και turn xmas mood on!

Να ανάψουν οι φούρνοι, στους 160 βαθμούς. Να χτυπήσει το μίξερ μαύρη και άσπρη ζάχαρη, βούτυρο αγελάδας, 2 αυγά, άρωμα βανίλιας, λίγο αλάτι και πολύ αλεύρι και έτοιμο το ζυμαράκι να πάρει σχήμα. Βρείτε σε καταστήματα με ήδη ζαχαροπλαστικής πηχάκια ενός εκατοστού, για να βγουν τα μπισκότα σας στο ίδιο πάχος. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα και θα διατηρήσουν το ωραίο σχήμα.

Συνήθως ένα ταψάκι χωράει 10-12 μπισκότα, ψήνουμε για 20-25 λεπτά και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα στολίσουμε.

Αφήστε τα μπισκότα να στεγνώσουν καλά. Γιατί όχι και μια ολόκληρη μέρα. Κόψτε σχέδια ζαχαρόπαστας ή στολίστε με royal icing. Αφήστε εκ νέου τη διακόσμηση να στεγνώσει καλά πριν συσκευάσετε, ιδίως αν επιλέξατε το αυγόγλασο.

Φτιάξτε τα πιο όμορφα και τραγανά δωράκια με αγάπη, στολίστε με χρωματιστές κορδέλες και χαρίστε λίγη απ’ τη μαγεία σας σε αυτούς που αγαπάτε.

Θα βρείτε πολλές φρέσκες ιδέες στο instagram και στο facebook, αλλά εγώ θα σας πρότεινα να αφήσετε τη φαντασία σας να ταξιδέψει και φτιάξτε τα πιο πρωτότυπα xmas σχεδιάκια!

Tip: Αν το ζυμάρι σας κολλάει, βάλτε το για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το βούτυρο.