Αναζητώντας πρωτότυπα εργαλεία και είδη διακοσμητικής ζαχαροπλαστικής ανακάλυψα αυτό: Ready Made Icing! Έτοιμο χρωματισμένο Royal Icing ή ελληνιστί αυγόγλασο,  σε μπουκαλάκι με μυτούλα και καπάκι.

Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Τέρμα τα πολλά μπολάκια και η ανακατωσούρα στην κουζίνα για παραγωγή και χρωματισμό αυγόγλασου? Σίγουρα όχι, αλλά είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για έκτακτες περιπτώσεις.

Το Royal Icing είναι αρκετά εύκολο για τη διακόσμηση γλυκών. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι στεγνώνει απόλυτα και μπορούν τα γλυκά να συσκευαστούν σε σακουλάκια. Είναι αρκετά σταθερό και με πολλές επιλογές σε τεχνικές για εντυπωσιακά σχέδια.

Απλή η συνταγή, ασπράδι αυγού και άχνη ζάχαρη. Κάποιοι προσθέτουν και λίγο λεμόνι. Κάποιοι χρησιμοποιούν ασπράδι σε σκόνη παστεριωμένο. Στην αγορά υπάρχουν και έτοιμα μείγματα με ασπράδι και άχνη σε ιδανικές αναλογίες για χτύπημα στο μίξερ με νερό. Χρωματίζεται με υγρά χρώματα αλλά και χρώματα σε πάστα.

Για τα δύσκολα χρώματα, όπως κόκκινο και μαύρο, υπάρχουν έτοιμα μείγματα για τέλειο αποτέλεσμα. Η μεγάλη ποσότητα από χρώμα επηρεάζει τη σύσταση και κατ επέκταση την τελική υφή του royal icing.

Τη νέα άφιξη από τη Magic Colours την βρήκα σε 10 χρώματα: Λευκό, Κίτρινο, Μπλε, Πράσινο, Ροζ, Κόκκινο, Πορτοκαλί, Μωβ, Μαύρο και Σοκολατί σε μπουκαλάκια των 165ml

Δεν είναι η πιο οικονομική επιλογή (σε σύγκριση με την απλή παρασκευή royal icing με αυγό, σκόνη ή έτοιμο μείγμα) αλλά είναι εύκολη, ξεκούραστη, καθαρή και πολύ γρήγορη, καθώς είναι έτοιμα για χρήση!

Σύντομα θα τα δοκιμάσω και θα έχω πληρέστερη εικόνα!

 

Tip: Αφήστε το αυγόγλασο να στεγνώσει καλά πριν το συσκευάσετε για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη μυρωδιά του αυγού. Το αυγόγλασο στεγνώνει σχετικά γρήγορα επιφανειακά αλλά στο εσωτερικό παραμένει υγρό, οπότε όσο πιο πολύ μείνει εκτός συσκευασίας τόσο καλύτερα θα στεγνώσει. Μην ξεχνάτε ότι η υγρασία επηρεάζει αρκετά το χρόνο στεγνώματος.