Το αυγόγλασο παρασκευάζεται εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Η συνταγή απλή: ασπράδι αυγού, άχνη ζάχαρη και χτύπημα πολύ! Ανάλογα την σύσταση που επιθυμούμε να έχει το αυγόγλασο προσθέτουμε επιπλέον άχνη για να γίνει πιο σφιχτό ή λίγο νεράκι για να είναι πιο ρευστό. Κάποιοι προσθέτουν λεμόνι, εγώ βάζω βανιλίνη.

Στην αγορά υπάρχει έτοιμο αυγόγλασο σε βαζάκι το οποίο θα χρειαστεί να το αραιώσετε με νερό για να αποκτήσει την ιδανική σύσταση και έτοιμα μείγματα σε σκόνη τα οποία χτυπάτε σε μίξερ με νερό.

Χρωματίστε με βρώσιμα χρώματα σε υγρό ή πάστα. Το υγρό χρώμα επηρεάζει τη σύσταση του αυγόγλασου επομένως ίσως χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον άχνη ζάχαρη για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η προσθήκη χρώματος από ένα σημείο και έπειτα επηρεάζει και το τελικό αποτέλεσμα, ιδίως  στα “δύσκολα” χρώματα, όπως το κόκκινο και το μαύρο. Όσο προσθέτετε χρώμα για να πετύχετε την ιδανική απόχρωση ενδεχομένως η υφή του αυγόγλασου να είναι ελαφρώς σαγρέ όταν στεγνώσει.

Δοκίμασα το αυγόγλασο σε σκόνη σε κόκκινη και μαύρη απόχρωση. Οι οδηγίες απλές, αναμιγνύετε το μείγμα (500γρ) με νερό (75ml) και το χτυπάτε στο μίξερ για 5 λεπτά. Το μαύρο έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, γυαλιστέρο και έντονο μαύρο. Το κόκκινο δεν δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα ωστόσο αρκεί η προσθήκη ελάχιστης ποσότητας κόκκινου χρώματος σε πάστα για να αναδειχθεί ένα ζωηρό και έντονο χρώμα.

 

Tip: Να θυμάστε ότι το χρώμα γίνεται ένα τσικ πιο σκούρο όταν στεγνώνει! Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πριν τα συσκευάσετε